четвртак, 5. август 2010.

日光旅行 - Poseta Nikko gradu i grobu Tokugawa Ieyasua

Juce je Saitama Univerzitet vodio svoje strane studente besplatno na jednodnevni izlet u Nikko. Od faksa do tamo nam je trebalo oko dva sata autobusom. Tamo smo posetili grob Tokugava Iejasua, a posto je grad malko u planinama bilo je dosta pentranja kamenom stazom i stepenicama. Sva sreca pa je u sred sume, koja usput ima ogromna stabla, pa je hladovina kolko tolko. Inace mesto gorba je zapravo Toshogu svetiliste.




Samo od autobusa sam ostala bez teksta.






Posto je grupa studenata bila uglavnom fluentna u japanskom jeziku vodic je brbljao bez brige da ga neko nesto nece razumeti. Ja sam hvatala tu i tamo ponesto. Bilo je vise zgrada u tom kompleksu i svaka je imala neku svoju ulogu. A arhitektura je bila san snova. Dekorativna plastika, duboki reljefi sa smesnim zivotinjama i krcati detaljima su mi non-stop igrali pred ocima.









Nemuri neko - usnula macka. Za ovu macu vezana je legenda koju sam cak ucila na jednom casu, evo sada sam se toga setila. Stoji na jednoj kapiji kako bi plasila miseve/pacove da ne ulaze u jedan deo svetilista.









Levo ljudi, desno konji.... a kuda jednorozi? :)
Ko zna shvatice! :D




Lagan rucak u gradu. Kada smo odlazili i vec bili u autobusu osoblje je izaslo napolje da nam mase. :)

神橋 - sveti most


風に誘われて、大和路の旅

3 коментара:

  1. San snova. Jedva čekam svaki tvoj blog post, a danas smo dobili dva.
    Si kupila drvene japankice? :)

    ОдговориИзбриши
  2. :*
    MA 'de da ih kupim, vidi ti one cene - 14000 jena. To mu dodje oko 13000 dinara.

    ОдговориИзбриши
  3. Svaki put se divim koliko slika uspes da postavis, ali onda shvatim da je prosto nemoguce stalno fotografisati sve sto vidis :) Ova 20ta fotografija, proslaz preko nekog mosta kroz sumu ogromnih stabala mi je potpuno vanzemaljska !
    Hvala za sve sto stavis i napises :)

    ОдговориИзбриши