субота, 8. мај 2010.

Kansai ep se nastavlja - Kjoto, drugi deo


Posle posete Ryoan-ji bastice otisli smo na drugi kraj grada da vidimo Kiyomizu-dera. Posto Kjoto ima toliko puno hramova, a mi smo imali samo jedan dan za razgledanje izabrali smo cetiri, pet najpoznatijih i nama najinteresantnijih mesta za posetu. Divan je videti uzivo nesto cemu si se ranije divio po prasnjavim knjigama u mracnim bibliotekama u Begoradu.... :)))

Na ulazu u hram imala sam srece i videla maiko! :) Hihihiii... svi su se uzrujali i slikali je.


A evo ga i lik kojem je ona bila pratnja (ili on njoj?? :D)



U Kjotu se na ulici cesto vide zene u kimonu. To je jedna od prvih razlika koje se mogu uociti na ulici. Druga je mozda da se svi vozikaju taksijem. Mnogo je taksija i svi su puni. Onda, narod je tu mnogo ljubazan, prilaze na ulici, citaju nam pogubljeni izraz na licu i nude pomoc. To je divno! U Tokiju mi se to ne desava. :)






I naravno gde god da se okrenem priroda je prelepa.





Ovom cu se moliti! :D



Interesantan citat sa wiki:
"The popular expression "to jump off the stage at Kiyomizu" is the Japanese equivalent of the English expression "to take the plunge". This refers to an Edo period tradition that held that, if one were to survive a 13m jump from the stage, one's wish would be granted. Two hundred thirty-four jumps were recorded in the Edo period and, of those, 85.4% survived. The practice is now prohibited."




Prezivela! :D




Sladoled od ....susama! Ukusno! :)

Za Smi! :D

Prenocili smo u hostelu koji je imao sobe sa tatamijem. Mada nisam sigurna od kog je materijala izradjen. U svakom slucaju udobno, mekano.


Sobu smo delili sa jos jednom devojkkom koja je sasvim slucajno isto kineskinja :D


Sutradan smo se zaputili na poslednju lokaciju u Kjotu, a to je Fushimi inari svetiliste. Na putu se naravno uvek ponesto interesantno zapazi, desi... Ovog puta opet oni smesni bicili. Razmisljam da kupim jedan, red je.



Oni koji besomucno gledaju anime prelazi preko pruge uvek ce ih podsecati na scene iz raznih animea.... Reci cu samo 5 centimeters per second. :)

Mortal kombat? ^_^








"Fushimi Inari Taisha (伏見稲荷大社) is the head shrine of Inari, located in Fushimi-ku, Kyoto, Japan. The shrine sits at the base of a mountain also named Inari, and includes trails up the mountain to many smaller shrines.

Because Inari is the god of business, each of the Torii is donated by a Japanese business."











Peli smo se uz planinu do jedne tacke i onda se okrenuli i posli nazad. Postalo je mnogo vruce, a i zurili smo u Naru, posto smo i za Naru izdvojili samo jedan dan.


Mole se ljudi



Tamasaburo.... u prevodu - ne znam sta je. :)


Voz za Naru! :)



Po preporuci drugarice probah maccha daifuku i bejase odlicno! :D
ボヤナ、ありがとう!おいしかったよ!

Mislim da ovo bice potezom ruke sugerise da smo dobrodosli u Naru! :D

To be continued....

3 коментара: